İlk olarak cv de yazacağınız şey (CV sizin ile ilgili bilgileri içeren bir araçtır.) Ad ve Soyad'ınız olmalıdır.
1) Ad - Soyad
CV oluştururken ilk yazacağınız kelimelerden biridir ad ve soyadınız. CV için bir başlıktır ad - soyad. Diğer bölümlerde 12 punto büyüklükte kullandığınız içeriğinizi ad-soyad bölümünde 14 veya 16 punto yazmanız gerekmektedir. Ben buradayım demektir bir nevi! Ad-Soyad kısmının altına iletişim bilgilerinizi eklemeyi unutmayın. Adres, Telefon ve Mail adresiniz yeterli olacaktır.
2) CV Profil Resmi
CV Resmi ad soyad bölümünün sağ tarafı ve köşeye yerleşmiş şekilde olmalıdır. Prezantabl bir kıyafet ve vesikalık bir resim olmalıdır. Yüz hatlarınız belirgin, saç ve varsa sakalınız düzgün, resmi (kravat ve gömlek) kıyafetlerle çekilmiş prezantabl bir görünüme sahip olmalıdır.
Yukarıda kişisel bilgilerin yanında saçları düzgün, yüzü açık bir örnek cv fotoğrafını görebilirsiniz.
Erkekler içinse altta ki resmi incelemenizde fayda var.
Kravat, Takım Elbise ve Düzgün Saç Sakal olması gereken bu!
3) Kişisel Bilgiler
Üçüncü olarak CV Hazırlarken bulunması gerekn bilgilerden biri kişisel bilgilerdir. Bu bölümde Doğum tarihi, Doğum Yeri, Medeni Haliniz, Askerlik Durumunuz, Ehliyet Sınıfınız gibi kişiye özel bilgiler içermelidir.
4) Eğitim Bilgileri
Eğitim bilgilerinizi ters kronolojik sıra ile girmelisiniz. Bir örnekle ters kronolojiye değinelim.
Resimde görüldüğü gibi en son gittiğiniz okulu ilk sıraya, hayatınızda ilk gittiğiniz okulu ise son sıraya koymalısınız. Çünkü iş veren sizin en son yaptıklarınızı daha çok dikkate alır. Ana okulda sınıf birincisi olmanız, Üniversite de birinci olmanızdan önemli değildir! CV-Ornekleri.com aracılığıyla sunum devam ediyor.
5) İş Deneyimleri
Eğitim bilgilerinde olduğu gibi iş hayatınızı da ters kronolojik sıra ile vermelisiniz. İlk olarak son ayrılış yaptığınız firma bilgileri ve çalıştığınız pozisyonları yazmalı, son olarakta ilk işe başladığınız ve staj yaptığınız bilgilere yer vermelisiniz.
6) Kurs, Seminerler ve Sertifikalar
Başlıktan da anlaşıldığı üzere bu başlık altında katıldığınız kurslar ve seminerler, bu kurs ve seminerlerden aldığınız Sertifikalara; yer, tarih ve düzenleyen kuruluşu ekleyerek ters kronolojik sıra ile açıklamalısınız. CV İndir!
7) Yabancı Dil Bilgisi
Kullandığınız, bildiğiniz yabancı dil seviyelerini eğer belgeniz varsa belgede ki derecenizi de ekleyerek CV 'nizde belirtmelisiniz.
8)Bilgisayar Bilgisi
Bilgisayarla ilgili aldığınız dersleri, kullandığınız programları ve seviyelerini bu bölümde kullanım düzeyinizle beraber belirtmelisiniz.
9) Diğer Bilgiler
Bu kısımda İlgi alanlarınızı alt başlık gibi kullanıp hobilerinizden kısaca bahsedebilirsiniz. Sigara Alkol kullanımınıza değinebilirsiniz. Katıldığınız Etkinliklerden, Projelerden bahsedebilirsiniz.
10) Referanslar
Bu bölümde size referans olan kişileri ünvanları, çalıştığı pozisyonları, bulundukları illeri ve iletişim bilgilerini vermelisiniz. İletişim bilgisi olmayan bir referansı yazmamalısınız.
Daha fazla örnek için hazır cv örnekleri adlı yazımızı incelemelisiniz.
0 Yorumlar